„Eko riba“ i „Goranović“ novi korisnici IRF-a

Bez autora
Dec 26 2011

Preduzeća „Eko riba“ i „Goranović“ novi su korisnici usluge faktoringa Investiciono-razvojnog fonda (IRF), koji je otkupio ukupno milion eura potraživanja od njihovih kupaca. Ta preduzeća su proizvođači hrane i po veoma povoljnim uslovima su sklopili ugovore o faktoring finansiranju svojih potraživanja. Firme „Eko riba“ i „Goranović“ prepoznale su benefite faktoring finansiranja, kada klijenti nakon ispostavljanja faktura kupcima od IRF-a dobijaju 80 odsto sredstava odmah, a ostatak od 20 odsto umanjen za godišnju kamatu od četiri odsto, nakon uplate kupca. Na ovaj način kompanije dobijaju likvidnija sredstva koja mogu odmah upotrijebiti za potrebe poslovanja. IRF je od „Eko ribe“ i „Goranovića“ u novembru otkupio milion eura potraživanja od njihovih kupaca. Od te sume, 850 hiljada eura se odnosi na firmu „Goranović“, a 150 hiljada na preduzeće „Eko riba“.

„Eko riba“ i „Goranović“ novi korisnici IRF-aPreduzeća „Eko riba“ i „Goranović“ novi su korisnici usluge faktoringa Investiciono-razvojnog fonda (IRF), koji je otkupio ukupno milion eura potraživanja od njihovih kupaca.

- Ta preduzeća su proizvođači hrane i po veoma povoljnim uslovima su sklopili ugovore o faktoring finansiranju svojih potraživanja – rekli su  predstavnici IRF-a, prenosi Mina biznis.

Oni su saopštili da su firme „Eko riba“ i „Goranović“ prepoznale benefite faktoring finansiranja, kada klijenti nakon ispostavljanja faktura kupcima od IRF-a dobijaju 80 odsto sredstava odmah, a ostatak od 20 odsto umanjen za godišnju kamatu od četiri odsto, nakon uplate kupca.

- Na ovaj način kompanije dobijaju likvidnija sredstva koja mogu odmah upotrijebiti za potrebe poslovanja. IRF je od „Eko ribe“ i „Goranovića“ u novembru otkupio milion eura potraživanja od njihovih kupaca – objasnili su iz Fonda.

Od te sume, 850 hiljada eura se odnosi na firmu „Goranović“, a 150 hiljada na preduzeće „Eko riba“, prenosi Mina biznis.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik